Sekaná Parmentier
75 min.

Ingredience
- 120gramůCibule
- 1000gramůBrambory
- 180gramůMáslo čerstvé
- 700gramůMaso mleté - mix
- 60gramůŠalotka
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 24gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1187 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
100 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kusy a necháme uvařit v osolené vodě.
- 2Uvařené brambory rozmixujeme na hladkou kaši, přilijeme mléko, smetanu, vmícháme 120 g másla, muškátový oříšek, osolíme a opepříme.
- 3Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na zbytku rozpuštěného másla. Přidáme mleté maso, vývar, nasekanou petržel a opět osolíme a opepříme.
- 4Maso povaříme 5 minut, pak odstavíme stranou.
- 5Zapékací mísu vymastíme máslem, dno pokryjeme polovinou kaše, na ní dáme připravené maso a na závěr překryjeme zbytkem kaše.
- 6Vše zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct při 190 °C na 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.