Sekaná pečeně ze zajíce
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 3kusyŽemle tuková
 - 2kusyZaječí kýta
 - 1kusSůl
 - 1kusPepř černý mletý
 - 250gramůVepřová plec
 - 3kusyVejce slepičí
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 1lžíceSádlo škvařené
 - 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1197 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
60 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemle namočíme a vymačkáme.
 - 2Zaječí kýty odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.
 - 3K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.
 - 4Na části sádla podusíme dosklovita drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.
 - 5Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.
 - 6Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.
 - 7Jako přílohy podáváme brambory, knedlíky a brusinky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.