Sekaná se šunkou a pikantní omáčkou
110 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
 - 2lžíceCukr třtinový
 - 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
 - 1špetkaSůl
 - 4lžíceOvesné vločky
 - 1kusVejce slepičí
 - 500gramůŠunka dušená
 - 0,75šálekMléko polotučné
 - 400mililitrůVoda pitná
 - 0,5šálekStrouhanka
 - 0,5lžičkaKřen
 - 0,5šálekKečup
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
644 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme osolené mleté maso s umletou šunkou, mlékem, strouhankou, vejcem, ovesnými vločkami a nastrouhaným křenem na hustou směs.
 - 2Ze směsi vytvarujeme podlouhlou šišku, položíme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu dozlatova.
 - 3Připravíme omáčku smícháním cukru (nebo 1 lžíce medu), kečupu a worcesteru. Sekanou potřeme omáčkou a pečeme ještě 30 minut. Během pečení maso potíráme zbylou omáčkou.
 - 4Po vyjmutí z trouby necháme sekanou asi 10 minut stát, naporcujeme ji a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.