Sekaná svíčková
120 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 40gramůSlanina vepřová
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 135mililitrůVoda pitná
- 270gramůHovězí maso přední
- 335gramůVepřový bok
- 20gramůSůl
- 80gramůStrouhanka
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůMouka polohrubá
- 150gramůTuk
- 150gramůZelenina kořenová
- 3gramyDivoké koření celé
- 20gramůCukr krupice
- 50gramůCitrony
- 40gramůVejce slepičí
- 90mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Jemně je umeleme a za postupného přilévání studené vody dobře vymícháme. K masu přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, vejce, česnek utřený se solí, jemně umletou cibuli, pepř, prosátou polohrubou mouku a slaninu nakrájenou na malé kostičky. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky.
- 2Na pekáč do horkého tuku vložíme očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, osmahneme, přidáme koření a zastříkneme trochou vody.
- 3Na základ vložíme šišku sekané a za občasného přelévání výpekem ji upečeme.
- 4Upečenou sekanou vyjmeme. Základ vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme metlou, uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně 1/2 hodiny vaříme.
- 5Během vaření omáčku zastříkneme octem, přidáme omytý a na plátky nakrájený citron, omáčku přisladíme a přisolíme.
- 6Ke konci varu přilijeme mléko a smetanu, povaříme a procedíme hustým cedníkem.
- 7Při podávání sekanou krájíme na 1 -2 plátky na porci a přeléváme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.