Sekané bifteky v houbové omáčce

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
33 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté vepřové maso smícháme s 30 g hladké mouky, jednou drobně nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř, vejce, směs dobře promícháme a vytvoříme 8 malých biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme z obou stran.
  • 2
    Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, vrátíme biftečky, podlijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni dusíme ještě 20 minut.
  • 3
    Houby očistíme, rozkrájíme na plátky, podusíme na másle a vložíme do kastrolu k biftečkům. Přidáme lžíci hořčice, šťávu z 1 citronu (můžeme přidat i proužky kůry) a zahustíme smetanou, smíchanou s 10 g hladké mouky. Krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.