Selátko pečené v troubě
140 min.
Ingredience
- 1kusSele
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůSádlo škvařené
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusCitrony
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
798 mg
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté sele bez vnitřností potřeme uvnitř solí a na povrchu osolenou vodou. Necháme 1 hodinu odležet.
- 2Do velkého pekáče položíme napříč špejle, potřeme je sádlem a na dno pekáče nalijeme vařící vodu. Na špejle položíme břichem selátko a kůži potřeme citronovou šťávou.
- 3Sele pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou a občas sádlem a pivem.
- 4Upečené selátko na krku prořízneme, aby vyšla pára, a maso potom naporcujeme.
- 5Podáváme teplé s hlávkovým salátem, nebo studené s citronem a různými salátovými přílohami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.