Selátko pečené v troubě

140 min.

Ingredience

    • 1kusSele
    • 1lžičkaSůl
    • 100mililitrůCitronová šťáva
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1kusSalát hlávkový
    • 1kusCitrony
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
798 mg
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté sele bez vnitřností potřeme uvnitř solí a na povrchu osolenou vodou. Necháme 1 hodinu odležet.
  • 2
    Do velkého pekáče položíme napříč špejle, potřeme je sádlem a na dno pekáče nalijeme vařící vodu. Na špejle položíme břichem selátko a kůži potřeme citronovou šťávou.
  • 3
    Sele pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou a občas sádlem a pivem.
  • 4
    Upečené selátko na krku prořízneme, aby vyšla pára, a maso potom naporcujeme.
  • 5
    Podáváme teplé s hlávkovým salátem, nebo studené s citronem a různými salátovými přílohami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.