Selská polévka
50 min.
Ingredience
- 6,6gramůSůl
- 0,6gramPepř černý mletý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstNudle vaječné
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
406 mg
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut.
- 2Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme.
- 3Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky.
- 4Polévku důkladně provaříme.
- 5V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat.
- 6Nudle vložíme do hotové polévky.
- 7Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.