Selský koláč
55 min.
Ingredience
- Nádivka
- 300gramůNáplň tvarohová
- Na potření
- Těsto
- 500gramůMouka polohrubá
- 60gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V troše vlažného mléka rozmícháme část cukru s rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek. Po vzejití přidáme do kvásku žloutek, zbylý cukru, polohrubou mouku, sůl, vlahé rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
- 2Potom těsto rozválíme na plát a pomocí hrnku vykrojíme větší kolečka. Okraje potřeme vejcem a koláče zdobíme libovolnou náplní (tvarohovou, makovou, povidlovou..)
- 3Koláče necháme asi 30 minut na plechu ještě kynout a potom dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.