Sezamové filé
35 min.

Ingredience
- Zálivka
- 8mililitrůOcet vinný
- 10mililitrůOlej slunečnicový
- 1gramCukr krupice
- 2mililitryOlej sezamový
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 1gramPažitka
- 10gramůSezam - semena
- 500gramůLosos - filety
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusSalát ledový
- 4kusyCibulka jarní
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Naporcované, osolené a opepřené lososí filé smočíme v bílcích a následně obalíme v sezamových semínkách. Na pánvi takto připravené filé opečeme z každé strany asi 5 minut.
- 2Nyní připravíme salát. Řeřichu a natrhaný ledový salát v míse promícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z vinného octa, rostlinného oleje, sójové omáčky, sezamového oleje, cukru a najemno nasekané pažitky.
- 3Hotové filé nakrájíme na nudličky a podáváme se salátem. Zdobíme jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.