Šípkový džem s jablky
55 min.

Ingredience
- 800gramůŠípky sušené
- 800gramůCukr želírovací
- 1kusCitrony
- 800gramůJablka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
21 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Šípky očistíme, omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme zrnka. Znovu omyjeme, namočíme na 8 hodin do 500 ml vody. Šípky potom vaříme v téže vodě 25 minut na pyré.
- 2Omytá jablka rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Promícháme je s citronovou šťávou z 1 citronu a přidáme k šípkovému pyré.
- 3Ovoce odvážíme a vmícháme želírovací cukr v poměru 2:1. Za stálého míchání uvedeme do varu, 4 minuty zprudka vaříme. Vzniklou pěnu z povrchu sebereme. Džem ihned plníme do čistých nahřátých sklenic, dobře uzavřeme a na 15 minut otočíme dnem vzhůru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.