Sirupový koláč

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
827 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku s máslem zpracujeme v míse na drobenku. Vmícháme cukr a žloutek promíchaný se 3 lžícemi studené vody. Vypracujeme těsto.
  • 2
    Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu vložíme na 30 minut do chladničky.
  • 3
    Zlatý sirup mírně zahřejeme v kastrůlku spolu s citronovou kůrou a šťávou. Ochutíme špetkou zázvoru.
  • 4
    Dno korpusu posypeme strouhankou a potom vlijeme připravený karamel. Necháme 5 minut stát. Ze zbylého těsta můžeme na koláč vytvarovat mřížku.
  • 5
    Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 25-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.