Sirupový koláč
55 min.

Ingredience
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 85gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 8lžicSirup Golden
- 1špetkaCitronová kůra
- 4lžíceStrouhanka
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
827 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku s máslem zpracujeme v míse na drobenku. Vmícháme cukr a žloutek promíchaný se 3 lžícemi studené vody. Vypracujeme těsto.
- 2Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu vložíme na 30 minut do chladničky.
- 3Zlatý sirup mírně zahřejeme v kastrůlku spolu s citronovou kůrou a šťávou. Ochutíme špetkou zázvoru.
- 4Dno korpusu posypeme strouhankou a potom vlijeme připravený karamel. Necháme 5 minut stát. Ze zbylého těsta můžeme na koláč vytvarovat mřížku.
- 5Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 25-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.