Šiš-čevab (ražniči)
110 min.

Ingredience
- 4kusyCibule
- 800gramůJehněčí maso
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceSůl
- 2lžíceCeler - nať
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí maso (více tučné) nakrájíme na větší kousky a cibuli pokrájíme na kolečka.
- 2Maso osolíme, opepříme a střídavě s cibulí napichujeme na špejle tak, že začneme a končíme masem.
- 3Špejle s masem vložíme do hrnce a zalijeme je vodou jen do poloviny.
- 4Přidáme k němu jemně nastrouhanou mrkev, zrnka pepře, pokrájenou celerovou a petrželovou nať a dusíme pod pokličkou do měkka.
- 5Hotový šiš-čevab posypeme pálivou paprikou a podáváme s omáčkou, ve které se vařily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.