Skopová kýta pečená
110 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 50gramůTuk
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 1šálekVývar z hovězích kostí
 - 1000gramůSkopová kýta
 - 2stroužkyČesnek
 - 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,5lžíceProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
65 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
76 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu zbavíme šlach, odblaníme, vykostíme a potřeme solí, pepřem a česnekem.
 - 2Maso nejdříve opečeme na tuku a potom dáme péci do trouby. Během pečení kýtu potíráme máslem nebo podléváme vodou a vypečenou šťávou.
 - 3Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Přidáme rajčatový protlak, vývar a dobře povaříme.
 - 4Pečeni nakrájíme na plátky a přelijeme ocezenou šťávou.
 - 5Podáváme s pečenými bramborami a se zelím.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.