Skopová plec dušená s bramborem
80 min.

Ingredience
- 1000gramůSkopová plec
- 1000gramůBrambory
- 200gramůCibule
- 40gramůOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 1kostkaMasox
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
44 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, očištěné a omyté brambory na plátky.
- 2Maso nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou tak, aby bylo akorát zakryté, přidáme kostku masoxu a podusíme. Mezitím v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme a přidáme k masu i s olejem. Čtvrt hodinky před koncem dušení přisypeme brambory, hustotu upravíme vodou, ochutíme drceným kmínem a dodusíme.
- 3Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.