Skopové karbanátky dušené
65 min.

Ingredience
- 1,5kusyŽemle tuková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 750gramůSkopová plec
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
49 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
98 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a šlach zbavené maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a dvakrát je umeleme. Zároveň s masem umeleme žemli namočenou a vymačkanou. Ke směsi přidáme česnek utřený se solí a ostatní koření. Vše řádně zamícháme.
- 2Prkénko pomoučíme a tvarujeme na něm karbanátky stejně velké. Na rozehřátém másle karbanátky opečeme po všech stranách, poté je podlijeme a zhruba 20 minut dusíme. Karbanátky můžeme také péct v troubě na pekáči. Musíme je však jednou obrátit, aby se dobře propekly z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.