Skopové maso s celerem a bramborem
120 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
 - 100gramůCeler bulvový
 - 30gramůPetržel kořen
 - 60gramůSádlo škvařené
 - 40gramůMouka pšeničná hladká
 - 30gramůČesnek
 - 10gramůMajoránka
 - 400gramůBrambory
 - 15gramůSůl
 - 200gramůChléb celozrnný žitný
 - 800mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
51 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme skopovou plec, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku, očištěný celer a petržel. Přivedeme k varu a vaříme hodinu, poté vývar scedíme.
 - 2Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 3V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přilijeme ji do vývaru, promícháme a povaříme.
 - 4Maso nakrájíme na plátky, celer s petrželí na kostičky, vše vrátíme do vývaru, přidáme česnek, dosolíme a povaříme ještě 25 až 30 minut.
 - 5Maso s omáčkou nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.