Skopové po staročesku
115 min.
Ingredience
- 1kilogramSkopové maso přední
- 1litrVoda pitná
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůZelenina kořenová
- 150gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůMajoránka
- 3gramyMuškátový květ
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
52 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso očistíme, pokrájené na kostky vložíme do vařící osolené vody se zeleninou, čtvrtinou dávky cibule, celým pepřem, česnekem a vaříme do měkka. Na másle zpěníme zbylou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu.
- 2Dochutíme drceným česnekem, majoránkou, muškátovým květem a opět povaříme. Omáčku přecedíme, vrátíme uvařené maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.