Skopové řízky se smetanovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová kýta
 - 1kusCibule
 - 600mililitrůVývar zeleninový
 - 300mililitrůZakysaná smetana
 - 20gramůMouka pšeničná hladká
 - 1lžíceCukr krupice
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 60gramůSádlo vepřové škvařené
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžícePaprika mletá sladká
 - 0,5lžíceOcet
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
52 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso očistíme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
 - 2Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Během smažení k masu přidáme cibuli, aby lehce zezlátla. Na závěr maso posypeme mletou paprikou, promícháme, zalijeme horkým vývarem a dusíme, až je maso měkké.
 - 3Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku. Přidáme cukr, ocet a omáčku provaříme.
 - 4Řízky podáváme přelité smetanovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.