Skopové řízky zapékané se sýrem
70 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceSádlo škvařené
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 3lžíceSýr Parmezán
- 2lžičkySardelová pasta
- 600gramůSkopová kýta
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
35 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
467 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Maso po jedné straně osolíme a na druhé straně potřeme směsí nadrobno nakrájené cibule, sardelové pasty a nasekané petrželky.
- 2Řízky vložíme do kastrolu na sádlo, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
- 3Šťávu necháme zčásti vydusit, přilijeme smetanu a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.