Skopový guláš lašský

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci).
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vodou.
  • 3
    Do základu vložíme maso, osolíme je, opepříme a pod poklicí dusíme.
  • 4
    Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
  • 5
    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Částečně ji roztavíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a žampiony, osmahneme a spolu s bramborami nakrájenými na kousky přidáme k masu.
  • 6
    Pokrm ochutíme třeným česnekem a vaříme do změknutí.
  • 7
    Nakonec podle potřeby přisolíme a krátce povaříme.
  • 8
    Skopový guláš vždy podáváme na teplých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.