Skopový guláš lašský
115 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 240gramůBrambory
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 1000gramůSkopová plec
- 20gramůČesnek
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 300mililitrůVoda pitná
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůPetržel kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci).
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vodou.
- 3Do základu vložíme maso, osolíme je, opepříme a pod poklicí dusíme.
- 4Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
- 5Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Částečně ji roztavíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a žampiony, osmahneme a spolu s bramborami nakrájenými na kousky přidáme k masu.
- 6Pokrm ochutíme třeným česnekem a vaříme do změknutí.
- 7Nakonec podle potřeby přisolíme a krátce povaříme.
- 8Skopový guláš vždy podáváme na teplých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.