Skopový hřbet podle babičky
130 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůSkopový hřbet
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůSádlo škvařené
- 2lžičkySůl
- 100gramůKřen
- 2lžíceHořčice
- 4kusyOkurky nakládané
- 4krajíceChléb konzumní
- 10stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
70 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hřbet potřeme utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Dáme na hodinu do lednice uležet.
- 2V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar a hřbet do něj vložíme. Povaříme 20 minut a maso vyndáme z hrnce.
- 3V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme do něj hřbet, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut za občasného podlévání.
- 4Upečené maso podél kosti nařízneme, kost přesekneme a takto hřbet naporcujeme na 4 díly.
- 5Podáváme s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.