Skopový hřbet podle babičky

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
70 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřbet potřeme utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Dáme na hodinu do lednice uležet.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar a hřbet do něj vložíme. Povaříme 20 minut a maso vyndáme z hrnce.
  • 3
    V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme do něj hřbet, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vývaru a pečeme 40 minut za občasného podlévání.
  • 4
    Upečené maso podél kosti nařízneme, kost přesekneme a takto hřbet naporcujeme na 4 díly.
  • 5
    Podáváme s hořčicí, křenem, kyselou okurkou a chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.