Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 160gramůVeka chlebíčková krájená
- 120gramůPerník
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 200mililitrůVoda pitná
- 50gramůCukr skořicový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 50gramůZakysaná smetana
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
438 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do misky nastrouháme perník, zalijeme vodou a necháme uležet. Do jiné misky rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vyšleháme. Za stálého šlehání přilijeme mléko, přiložíme plátky bílé veky a necháme máčet. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme namočené plátky veky, posypeme skořicovým cukrem a smažíme asi 3 minuty z každé strany do zlatova.
- 2Do namočeného perníku vmícháme zakysanou smetanu, naneseme na plátky veky, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.