Skořicový koláč s celými jablíčky
50 min.
Ingredience
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 3lžičkySkořice mletá
- 900gramůJablka
- 200gramůMáslo čerstvé
- 225gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 275gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1125 g másla,125 g cukru a vanilkový cukr utřeme, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a mléko - toho dáme jen tolik aby těsto nebylo moc řídké.
- 2Dáme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort.
- 3Oloupaná a na čtvrtky rozkrájená jablka na povrchu nakrojíme a osázíme jimi koláč, nakrojenou stranou ven.
- 4Smícháme 100 g cukru se skořicí a polovinou koláč posypeme. Navrch dáme zbytek pokrájeného másla a pečeme ve vyhřáté troubě.
- 5Ještě horký koláč posypeme zbytkem skořicového cukru, necháme vychladnout a krájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.