Skořicový koláč se závorem
40 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 220gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 160gramůCukr třtinový
- 15gramůSkořice mletá
- 5gramůZázvor mletý
- 400gramůKompot jablečný
- 25gramůCukr skořicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku s cukrem, přisypeme mletou skořici, namletý zázvor, přidáme měkké máslo, špetku soli a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrojíme kolo. Z odřezků vytvoříme po obvodu okraj, těsto položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 25 minut. Mezitím scedíme jablkový kompot, jablka trochu pokrájíme a necháme okapat.
- 2Upečený koláč necháme vychladnout, rozložíme na něj okapaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.