Skotská polévka ze skopového masa
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 400gramůSkopové maso přední
 - 1kusKedlubna
 - 3lžíceHrášek
 - 1lžícePetržel - nať
 - 50gramůKrupky trhané
 - 1kusMrkev kořen
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaSůl
 - 2litryVoda pitná
 - 0,5kusPórek
 - 0,5kusCeler bulvový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté skopové maso zalijeme v hrnci studenou vodou, přidáme pepř a vaříme do poloměkka.
 - 2Potom k masu vsypeme propláchnuté krupky, promícháme a vaříme dál.
 - 3Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, hrášek a vše uvaříme doměkka.
 - 4Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Vložíme zpět do polévky a přidáme nasekanou petrželku. Polévku dochutíme a podáváme horkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.