Sladká dýně s arašídy a žampiony dušená na kari
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
 - 4stroužkyČesnek
 - 4kusyŠalotka
 - 2lžíceKari pasta
 - 600mililitrůVývar zeleninový
 - 2kusyLimetka kafrová
 - 1lžíceGalgan
 - 450gramůDýně
 - 250gramůBrambory sladké (Batáty)
 - 90gramůOřechy burské pražené
 - 300mililitrůKokosové mléko
 - 90gramůŽampiony čerstvé
 - 1lžíceOmáčka sójová
 - 50gramůDýňová semínka
 - 2kusyChilli paprička
 - 2lžíceOmáčka rybí
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
22 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.
 - 2Olej rozpálíme ve větší pánvi a za stálého míchání na něm cca 10 minut dozlatova osmahneme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme kari pastu a mícháme, až se prohřeje a uvolní se aroma. Poté podlijeme vývarem, přidáme natrhané listy kafrové limety, pokrájený galgán, dýni a na kostičky nakrájené sladké brambory. Za stálého míchání přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
 - 3Vmícháme nahrubo nasekané arašídy, kokosové mléko, na plátky pokrájené žampiony, sójovou a rybí omáčku. Vaříme dalších 5 minut.
 - 4Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme opraženými dýňovými semínky, chilli papričkami a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.