Sladká šafránová rýže
70 min.

Ingredience
- 1kusKdoule
- 150gramůRýže mléčná natural
- 80gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMandle
- 50gramůHrozinky
- 1kusJablko granátové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Rýži zalijeme 1/2 l vody. Oloupeme kdouli, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Smícháme s rýží, přidáme cukr a zahřejeme. Při mírné teplotě necháme asi 15 minut bobtnat.
- 2Blizny šafránu zalijeme 4 polévkovými lžícemi vody a počkáme, dokud voda nezežloutne. Poté přilijeme k rýži a povaříme dalších 10 minut, dokud rýže nezměkne.
- 3Přimícháme do rýže citronovou šťávu, rozdělíme ji do dezertních misek a vložíme na studené místo.
- 4Posekaná pistáciová semena a piniová semena opražíme na suché pánvi. Horkou vodou opláchneme hrozinky a necháme je okapat. Vyjmeme semínka z granátového jablka.
- 5Šafránovou rýži podáváme posypanou pistáciemi, piniovými semeny, mandlemi, hrozinkami a semeny granátového jablka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.