Sladké jehněčí ocásky
30 min.
Ingredience
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
 - 4lžíceVoda pitná
 - 5lžicCukr krupice
 - 1kusCukr vanilka
 - 3lžíceSolamyl
 - 3kusyVaječný bílek slepičí
 - 200mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
50 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
79 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, cukru a 2 lžic vody vypracujeme těsto. Vyválíme z něj tenké šišky - ocásky.
 - 2Ze škrobové moučky, 2 lžic vody a pevného sněhu ušlehaného z bílků připravíme těstíčko. Obalíme v něm šišky a v pánvi na rozpáleném oleji je smažíme dozlatova.
 - 3Ocásky posypeme vanilkovým cukrem a podáváme teplé.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.