Sladkokyselá vepřová žebírka
185 min.
Ingredience
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceCukr krupice
- 300gramůKompot ananasový
- 2kilogramyVepřová žebra
- 3lžíceMed včelí
- 300gramůAnanas
- 4lžíceSherry brandy
- 150mililitrůOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1644 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
118 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
738 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme a ananas nakrájíme na kroužky.
- 2V míse smícháme zázvor, sójovou omáčku, cukr, sherry, rajčatový protlak a kostičky ananasu. Žebírka v marinádě několikrát obrátíme, poté do ní položíme, přikryjeme potravinářskou fólií a marinujeme při pokojové teplotě nejdéle 2 hodiny.
- 3Poté žebírka vložíme do grilu a grilujeme půl hodiny za občasného potírání marinádou. Potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut. Ananasové kroužky grilujeme 5 minut na každé straně.
- 4Žebírka rozdělíme na talíře, obložíme kroužky ananasu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.