Sladkokyselé tofu
20 min.
Ingredience
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 5lžicOmáčka sójová
- 3lžíceOmáčka sladkokyselá
- 1kusCibule
- 20gramůPažitka
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPaprika červená
- 300gramůBroskve
- 150gramůSójové výhonky
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 200mililitrůVoda pitná
- 5lžicOcet Sherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hluboké misce smícháme sladkokyselou omáčku spolu se sójovou. Tofu pokrájíme na kostičky cca 1cm x 1cm a vložíme do omáčky na půl hodinky odležet. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu. Mrkev na kolečka, papriku na proužky a cibuli s pažitkou na drobno. Klíčky pořádně propláchneme a necháme stranou okapat. Broskev krájíme na plátky.
- 2Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Vložíme do pánve všechnu zeleninu, za stálého míchání tři minuty opékáme. Poté přidáme Tofu i se zbylou marinádou, pokračujeme v míchání a opékání další dvě minuty. Nakonec přidáme zbytek pokrájených surovin, opět opékáme dvě minuty.
- 3Na konec přidáme do pánve ocet. Stranou rozmícháme škrob ve vodě a zalijeme směsí suroviny v pánvi. Chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.