Sladkokyselé tofu

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké misce smícháme sladkokyselou omáčku spolu se sójovou. Tofu pokrájíme na kostičky cca 1cm x 1cm a vložíme do omáčky na půl hodinky odležet. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu. Mrkev na kolečka, papriku na proužky a cibuli s pažitkou na drobno. Klíčky pořádně propláchneme a necháme stranou okapat. Broskev krájíme na plátky.
  • 2
    Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Vložíme do pánve všechnu zeleninu, za stálého míchání tři minuty opékáme. Poté přidáme Tofu i se zbylou marinádou, pokračujeme v míchání a opékání další dvě minuty. Nakonec přidáme zbytek pokrájených surovin, opět opékáme dvě minuty.
  • 3
    Na konec přidáme do pánve ocet. Stranou rozmícháme škrob ve vodě a zalijeme směsí suroviny v pánvi. Chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.