Sladký fíkový koláč
35 min.

Ingredience
- Na krém
- 60gramůPuding vanilková příchuť
- 50gramůCukr krupice
- 120mililitrůMléko plnotučné
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 350gramůMascarpone
- 10gramůVanilkový lusk
- 250gramůPiškoty cukrářské
- 60mililitrůVíno Marsala
- 150gramůFíky čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
856 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Smícháme pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí, vše důkladně rozmícháme. Na mírném plameni necháme krém za stálého míchání zhoustnout, vyndáme vanilku, vychladíme. Do vychladlého krému přidáme mascarpone.
- 2Do formy vložíme papír na pečení, na dno položíme polovinu piškotů. Pokapeme je polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému. Stejným způsobem vytvoříme i další vrstvu. Formu vložíme do igelitového sáčku a dáme na 4 hodiny do chladničky, dokud dort neztuhne.
- 3Potom vyklopíme z formy a ozdobíme čerstvými fíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.