Sladký jablečný nákyp se šlehačkou
35 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůPiškotový korpus vaječný
- 3lžíceMed včelí
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a příčně nakrájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou.
- 2Pečicí formu vymažeme máslem, na dno položíme piškotový korpus. Na povrch korpusu naskládáme nakrájená jablka, pokapeme je tekutým medem.
- 3Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.