Slaná žemlovka
35 min.
Ingredience
- 150gramůŽemle tuková
 - 150gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 1kusVejce slepičí
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 200mililitrůMléko polotučné
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
31 mg
Cukr
350 mg
Postup přípravy
- 1Remosku vyložíme pečicím papírem.
 - 2Pečivo nakrájíme na větší plátky a spolu s plátky sýru střídavě rozložíme do remosky.
 - 3V mléce rozšleháme vejce a žloutek, okořeníme a směsí zalijeme žemlovku v remosce. Povrch poklademe plátky másla a pokrm zapečeme dozlatova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.