Slaneček zapečený s brambory
45 min.

Ingredience
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1kilogramBrambory vařené
- 3kusyVejce slepičí
- 3kusySlaneček
- 1špetkaSůl
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slanečky vymáčíme, stáhneme kůži, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Máslem vymastíme zapékací misku, vložíme na ni vrstvu na kolečka nakrájených brambor, poté dáme vrstvu nakrájených slanečků. Vrstvy střídáme, až vše spotřebujeme. Horní vrstvu tvoří brambory, na které poklademe kousky másla.
- 3Pokrm vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
- 4Podáváme se saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.