Slaný koláč s ricottou
35 min.
Ingredience
- 250gramůRicotta
- 100gramůZakysaná smetana
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůRajčata sušená sterilovaná
- 50gramůOlivy černé
- 3gramyMajoránka
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůListové těsto
- 120gramůRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme ricottu, přidáme zakysanou smetanu a vyšleháme. Sušená rajčata scedíme, nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme, olivy vypeckujeme, polovinu posekáme nadrobno, polovinu nakrájíme na plátky, cherry rajčátka rozkrojíme napůl. Kulatou formu na koláče vysteleme papírem na pečení, listové těsto rozválíme na středně silný plát a vyřízneme z něj kolo o velikosti formy. Těsto vložíme do formy, do ricottového krému vmícháme česnek, majoránku, sušená rajčata, posekané olivy, sůl, pepř a vymícháme krém. Tento krém naneseme rovnoměrně na těsto, ozdobíme plátky oliv, půlkami rajčátek, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
- 2Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na trojúhelníčky, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.