Slávky na kari
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 5gramůPepř černý celý
 - 350gramůTěstoviny Fusilli
 - 50gramůCeler řapíkatý
 - 60gramůPetržel - nať
 - 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 100mililitrůVíno bílé
 - 70mililitrůOlej olivový
 - 1kilogramMušle slávky
 - 30gramůKari koření
 - 1kusMrkev kořen
 - 1kusJablka
 - 5gramůSůl
 - 1stroužekČesnek
 - 3litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
29 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme mrkev a očistíme celer. Všechnu zeleninu omyjeme, cibuli nasekáme, celer pokrájíme, mrkev nakrájíme na kolečka a stroužky česneku rozdrtíme. Oloupeme jablko a pokrájíme na kostičky.
 - 2Oškrábeme slávky, omyjeme a dáme do pánve. Přidáme stroužek česneku, lžíci oleje, petrželku, víno a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme otevřít.
 - 3Pánev stáhneme ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a slávky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes sítko a uschováme.
 - 4Do pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme a osmažíme nasekanou cibuli, pokrájenou mrkev a celer, stroužek česneku a na kostičky pokrájené jablko.
 - 5Přidáme kari, sůl, pepř a vše promícháme. Přilijeme 1 dl uschované tekutiny z vaření slávek a povaříme. Protlačíme směs sítem do pánve, přilijeme smetanu a necháme zčásti vyvařit. Přidáme vyloupané slávky a prohřejeme. Uvaříme těstoviny v dostatečném množství osolené vody a smícháme s připravenou omáčkou na kari. Posypeme petrželkou, promícháme a pokrm podáváme horký.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.