Slávky s česnekem a estragonem
30 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 90gramůCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 350mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 15gramůTymián čerstvý
- 2kilogramyMušle slávky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Slávky pečlivě omyjeme, poškozené mušle vyhodíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Estragon omyjeme a nasekáme.
- 2Olej rozpálíme, přidáme česnek a cibulky a smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, víno a půlku estragonu. Uvedeme k varu a povaříme 10 minut. Přisypeme slávky a povaříme 3 minuty. Neotevřené mušle odstraníme. Šťávu osolíme a opepříme. Uvařené slávky servírujeme přelité šťávou z vaření, posypané zbylým estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.