Slávky s řapíkatým celerem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek a celer nakrájíme na proužky, mrkev a cibuli na kolečka, oloupaný stroužek česneku rozčtvrtíme.
  • 2
    Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a pórek, osmahneme, poté přidáme ještě celer, mrkev a česnek a vše orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kuchyňsky připravené slávky uvaříme ve vývaru, až se otevřou, hrncem během varu občas lehce potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.