Slávky v zázvorové marinádě
20 min.
Ingredience
- 250gramůMušle slávky
- 250mililitrůVývar rybí
- 250mililitrůVíno bílé
- 40gramůCitronová tráva
- 40gramůZázvor celý
- 15mililitrůOmáčka sójová
- 25mililitrůLimetková šťáva
- 15mililitrůOmáčka rybí
- 5mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
225 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Přisypeme mušle a povaříme 5 minut. Slávky scedíme, ty, které se neotevřely, vyhodíme. Čerstvý zázvor očistíme, vložíme do mixéru, přidáme citronovou trávu, sojovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, zakápneme olejem a rozmixujeme.
- 2Na talířky rozdělíme zázvorovou marinádu, přiložíme mušle i se skořápkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.