Slavnostní bažant
90 min.
Ingredience
- 250gramůJátra kuřecí
 - 200gramůŽampiony čerstvé
 - 150gramůSlanina vepřová
 - 2decilitryVíno bílé
 - 20mililitrůKoňak Armaňak
 - 1kusPomeranče
 - 500gramůKaštany jedlé
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 5gramůKari koření
 - 20gramůCukr krupice
 - 15gramůSůl
 - 4gramyPepř černý mletý
 - 2kusyBažant obecný
 - 40mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1932 kcal
Bílkoviny
188 g
Tuky
101 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra nakrájíme na nudličky, pokapeme koňakem, okořeníme kari kořením a necháme odležet. Mezitím očistíme bažanty, nasolíme zvenku i zevnitř a prošpikujeme odleženými játry. Potom zabalíme bažanty do plátků slaniny a ovážeme provázkem. Vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za častého podlévání asi 45 minut.
 - 2Mezitím ve vodě uvaříme 30 minut oloupané kaštany, scezené a okapané dáme do mixéru, přidáme smetanu, máslo a cukr a rozmixujeme do hladké kaše.
 - 3Upečené bažanty vyjmeme, zbavíme provázku a naporcujeme, uchováme teplé. Na oleji osmahneme nakrájené žampiony, přidáme je k výpeku z bažantů, přilijeme víno, osolíme, opepříme a povaříme. Porce bažanta podáváme přelité šťávou, ozdobené kolečkem pomeranče a kopečkem kaštanového pyré.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.