Slavnostní salát z červené řepy
60 min.

Ingredience
- 1kilogramČervená řepa
- 300gramůMandle
- 300gramůRozinky bílé
- 1decilitrOuzo - Metaxa Brandy
- 200gramůFíky sušené
- 300gramůOlivy bez pecky
- 200gramůMandarinky
- 300gramůPomerančová šťáva
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 200gramůSalát ledový
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
50 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
15 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou vložíme umytou červenou řepu, uvaříme asi 30 minut, podle velikosti řepy. Řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na širší pásky a dáme do misky. Přidáme hrubě nasekané, blanšírované mandle, rozinky namočené v metaxe, přisypeme na plátky nakrájené fíky, rozpůlené, vypeckované olivy. Mandarinky oloupeme, oddělíme od sebe dílky, které rozkrojíme na půlky a přidáme je do misky. Ledový salát nakrájíme na pěkné tenké a krátké proužky, přimícháme do salátu, dobře promícháme.
- 2Z pomeranče vymačkáme šťávu, vlijeme ji do malé kuchyňské nádoby, přilijeme olej, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, spolu rozšleháme a směsí zalijeme připravený salát v míse, který ještě jednou důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.