Sleď na červeném víně
40 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCibule
- 200mililitrůVíno červené
- 4kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 800gramůSleď čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné sledě zbavené hřbetní kosti rozpůlíme, omyjeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme je po obou stranách na části másla v pekáči a vyjmeme.
- 2Ve výpeku opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět sledě, přilijeme víno a na sledě navrstvíme opečenou cibuli. Vše posypeme strouhankou, kterou pokapeme zbylým máslem.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 4Sledě upravíme na talíře, obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou.
- 5Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.