Sleď na červeném víně

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné sledě zbavené hřbetní kosti rozpůlíme, omyjeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme je po obou stranách na části másla v pekáči a vyjmeme.
  • 2
    Ve výpeku opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět sledě, přilijeme víno a na sledě navrstvíme opečenou cibuli. Vše posypeme strouhankou, kterou pokapeme zbylým máslem.
  • 3
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 4
    Sledě upravíme na talíře, obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 5
    Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.