Sleď po balkánsku
55 min.

Ingredience
- sýrová směs
- 30gramůSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCibule
- 600gramůSleď čerstvý
- 1kusPaprika zelená
- 3kusyRajčata
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
65 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky (zbavené jádřinců) spolu s očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka a odložíme do misky. Do větší misky si nastrouháme parmezán (nebo podobný druh sýru), k parmezánu přidáme omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, mletou pálivou papriku, mouku a vše dobře promícháme. Očištěné sledě omyjeme, necháme trochu oschnout, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v parmezánu.
- 2V pánvi si rozpálíme olej a obalené sledě zprudka osmažíme z každé strany přibližně 5 minut. Osmažené ryby dáme na papírový ubrousek odkapat. Omytá rajčata překrojíme napůl, řeznou stranou je namáčíme do parmezánu a ihned je restujeme obalenou stranou na oleji po sledích.
- 3Orestovaná rajčata vyjmeme, dáme na mísu a na ten samý olej vložíme cibuli s paprikou, kterou osmažíme dorůžova. Papriky s cibulí přidáme k rajčatům. Sledě po balkánsku servírujeme s orestovanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.