Sledě s hořčičnou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté sledě bez hlav uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Urovnáme je vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy, mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C na 12 minut.
  • 2
    Hořčičná omáčka: Z másla a mouky připravíme v kastrole za stálého míchání světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko, stále mícháme a povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř. Omáčku už jen prohřejeme.
  • 3
    Před podáváním sledě ozdobíme snítkami petrželky a dílky citronu. Hořčičnou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.