Sledě s hořčičnou omáčkou
45 min.

Ingredience
- 800gramůSleď čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1kusPetržel - nať
- Hořčičná omáčka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyHořčice
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté sledě bez hlav uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Urovnáme je vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy, mísu přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C na 12 minut.
- 2Hořčičná omáčka: Z másla a mouky připravíme v kastrole za stálého míchání světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko, stále mícháme a povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř. Omáčku už jen prohřejeme.
- 3Před podáváním sledě ozdobíme snítkami petrželky a dílky citronu. Hořčičnou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.