Slepice na hroznovém víně
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1kusSlepice
 - 4lžíceMáslo čerstvé
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 100gramůHroznové víno
 - 100gramůSýr smetanový tavený 45%
 - 2litryVoda pitná
 - 0,5hrnekSmetana 12% (konzumní)
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
40 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
455 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, porce slepice pokapané citronovou šťávou zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka.
 - 2Měkkou slepici vyjmeme, ve šťávě rozpustíme tavený sýr, přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Přidáme hroznové víno a vše ještě krátce povaříme.
 - 3Porce slepice v omáčce prohřejeme a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.