Slepice na slanině
85 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
 - 30gramůSůl
 - 50gramůTuk
 - 2500gramůSlepice
 - 150gramůSlanina vepřová
 - 2gramyPepř černý celý
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 2gramyNové koření celé
 - 800mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
499 mg
Cukr
849 mg
Postup přípravy
- 1Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme.
 - 2Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme dávku tuku. Osmahneme na něm do zlatavé barvy cibuli jemně nakrájenou.
 - 3Cibuli zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přidáme pepř a nové koření. Uvedeme do varu.
 - 4Do vařícího základu vložíme slepice a za občasného přelévání šťávou je dusíme doměkka.
 - 5Měkké slepice vyjmeme, šťávu přisolíme a krátce převaříme.
 - 6Při podávání slepici nasekneme klouby a přeléváme necezenou šťávou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.