Slepice s houbovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 3lžíceMáslo čerstvé
 - 200gramůHouby čerstvé
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 1lžičkaSůl
 - 1500gramůSlepice
 - 500mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slepici očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a podusíme na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s mletou paprikou. Během dušení mírně podléváme.
 - 2Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou a provaříme. Potom omáčku přecedíme přes jemný cedník.
 - 3Slepici vložíme zpět do omáčky, přidáme podušené houby nakrájené na plátky a vše provaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.