Slepované domino
45 min.

Ingredience
- Bílková poleva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- Čokoládová poleva
- 50gramůTuk ztužený
- 100gramůČokoláda na vaření
- Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]
- 140gramůCukr moučkový
- 400gramůMáslo čerstvé
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na slepování
- 80gramůMarmeláda rybízová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
56 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
807 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
- 2Máslo necháme změknout, citrónovou kůru nastrouháme.
- 3Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citrónovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.
- 4Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
- 5Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme obdélníčky 50x30 mm a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
- 6Upečené a vychladlé obdélníčky slepujeme rybízovou marmeládou, povrch potřeme bílkovou nebo čokoládovou polevou a vyznačíme puntíky jako u domina. Cukroví necháme zaschnout.
- 7Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
- 8Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.