Slezské kysané zelí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí propereme, překrájíme, zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji rozpustíme a dorůžova na ni osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Zasypeme prosátou moukou, zalijeme odvarem ze zelí, rozmícháme, přidáme syrové brambory a vše provaříme.
  • 3
    Do tohoto základu přidáme zelí, promícháme, dochutíme solí a octem a podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Slezské kysané zelí
Pocházím ze Slezska a takto připravovala zelí i moje maminka. Jen s tou změnou, že se zelí nepropírá, jedině by muselo být extrémně kyselé. Měli jsme své domácí. Na jedné straně se propere a pak se přidává ocet, no nevím.....Spíš bych ho nechala jak je a pak třeba malinko dosladila. Zelí je fajn, zahušťuji bramborou docela často. Až na tu jednu výhradu hodnotím kladně.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Slezské kysané zelí
Zapomněla jsem napsat, že brambory buď jemně na struhadle rozetřeme nebo nastrouháme.