Slezské zelí
50 min.

Ingredience
- 2kusyBrambory
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1hrnekVoda pitná
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
14 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme si na kostičky slaninu, rozškvaříme a přidáme nakrájené zelí. Podlijeme vodou a necháme dusit.
- 2Poloměkké zelí zahustíme bramborami tak, že je syrové nastrouháme přímo do zelí, které jsme vydusili na šťávičku.
- 3Zelí trochu podlijeme a necháme dovařit doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 2. 2017
Slezské zelí
V receptu bych uvítala, kdyby byla uvedena váha všech surovin. Není hlávka, jako hlávka. :-) V receptu chybí sůl a bez ní by nám to nechutnalo. Nakonec jsem ještě malinko dochutila octem a cukrem. Jinak si cením rychlé přípravy, zahušťování bramborou občas využívám a to nejen u zelí.